Pro deo advocaat echtscheiding

Kan u een echtscheiding advocaat pro deo en dus gratis inschakelen? Of is het slechts mogelijk om een goedkope echtscheiding advocaat in te schakelen? Dat komt u hier te weten.

Pro deo advocaat echtscheiding gratis?

Als u gaat scheiden kunt u mogelijk een pro deo advocaat inschakelen voor de echtscheiding. Let er wel op dat dit geen gratis echtscheiding advocaat zal zijn, omdat in principe slechts in het strafrecht de advocaat echt geheel gratis is. Echtscheiding valt niet onder het strafrecht, maar onder het personen- en familierecht en kan derhalve niet geheel gratis gebeuren door een pro deo advocaat voor echtscheiding.

Pro deo advocaat echtscheiding goedkoop?

Een goedkope pro deo advocaat is voor echtscheiding wel mogelijk. Mogelijk komt u in aanmerking voor de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand van de overheid. Om een goedkope echtscheiding advocaat te krijgen door toevoeging van de overheid moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je niet te veel verdienen. Als alleenstaande mag je niet meer dan €24.400 euro verdienen om een pro deo advocaat voor echtscheiding in te schakelen door toevoeging van de overheid. Wanneer de toekomstige gescheiden personen beide een eigen pro deo advocaat in de arm willen nemen geldt het bedrag van €24.400 euro. Kunt u nog goed met elkaar opschieten? Dan kunt u mogelijk volstaan met het inschakelen van slechts één advocaat, voor u beiden. In dat geval mag u samen echter niet meer dan €34.400 euro verdiend hebben. Indien u onder deze voorwaarden valt betaalt u slechts een kleine bijdrage van tussen de €150 en de €750, afhankelijk van hoe veel u verdient.

Geen pro deo advocaat echtscheiding?

Komt u niet in aanmerking voor een pro deo advocaat voor echtscheiding? Maak u geen zorgen. U kunt altijd nog echtscheiding advocaten vergelijken om zo een goede echtscheiding advocaat voor een goede prijs te vinden.

Echtscheiding advocaat vergelijken

Het is verstandig om als u een echtscheiding advocaat nodig heeft om verschillende echtscheiding advocaten te vergelijken, alvorens te kiezen voor een echtscheiding advocaat. In Nederland zijn er genoeg echtscheiding advocaten te vinden, waardoor u keuze genoeg heeft. Niet alle advocaten hanteren dezelfde prijzen, waardoor een vergelijking van echtscheiding advocaten u geld kan schelen. Ook kan het vergelijken van echtscheiding advocaten ervoor zorgen dat u een echtscheiding advocaat vindt die goed bij u past. Naast het feit dat een echtscheiding advocaat niet te veel geld moet kosten moet een echtscheiding advocaat ook bij u passen en zich in uw situatie kunnen inleven.